​Θέλω και Μπορώ

Το Ειδικό Λύκειο Ιλίου είναι Δημόσιο Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ισότιμο με τα υπόλοιπα Γενικά Λύκεια της Μέσης Εκπαίδευσης, με αναλυτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις μαθησιακές ιδιαιτερότητες του μαθητικού πληθυσμού...

Υπό κατασκευή

Υπό κατασκευή

Υπό κατασκευή

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ >

Το Ειδικό Λύκειο Ιλίου είναι Δημόσιο Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ισότιμο με τα υπόλοιπα Γενικά Λύκεια της Μέσης Εκπαίδευσης με αναλυτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις μαθησιακές ιδιαιτερότητες του μαθητικού πληθυσμού.
 

Απευθύνεται σε μαθητές με κινητικές αναπηρίες και με μαθησιακές δυσκολίες. Στεγάζεται σε αυτόνομο - ανεξάρτητο χώρο του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ, Θεολόγου 1, 8 η στάση Λεωφ. Χασιάς) με όλα τα σχετικά πλεονεκτήματα: χώρος πρασίνου, ασφάλεια εισόδου, νοσοκομειακή υποστήριξη, εξωτερικοί χώροι δράσεων και σε απόσταση αναπνοής από το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Α. Τρίτσης.
 

Το σχολείο διαθέτει χώρους κατάλληλους για τις ειδικές προσφερόμενες θεραπείες (Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Φυσικοθεραπεία), βιβλιοθήκη, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο χημείας, κουζίνα για εξάσκηση στην αυτόνομη διαβίωση, κατάλληλα διαμορφωμένες τουαλέτες, εξοπλισμό για άτομα με κινητικές αναπηρίες.


Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται σε ολιγομελή τμήματα (έως 8 μαθητές), γεγονός που βοηθά στην εξατομίκευσής της.


Οι εγγραφές των μαθητών γίνονται κάθε χρόνο τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο.

CONTACT >

T: 210 2323165

F: 210 2323165

E: gymeidil@sch.gr

    mail@lyk-eid-iliou.att.sch.gr

Σπ. Θεολόγη 1 & 8η στάση Χασιάς, Ίλιον 131 22

© 2018 by Georgia Andreou

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now